Mamaliguta cu branza si smantana

de Adi in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2014 | 22956 vizualizari

 

Este una din mancarurile mele preferate, pe care o preparam aproape la fiecare sfarsit de saptamana.
Pana acum doua dati, o ajutam pe Mary, mai mult cu privirea sa prepare aceasta mancare, iar apoi a zis sa incerc si eu sa fac mamaliguta ca nu-i mare lucru. Si am incercat, bineinteles sub indrumarea ei, dar azi nu i-am dat voie in bucatarie decat la final sa-mi dea ok-ul ca e gata mamaliguta de rasturnat.
Si ca sa nu va mint, m-a ajutat si Dan la curatat ouale fierte. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr malai
  • 50 gr unt
  • In plus, pentru servit:
  • 2 oua fierte, tari
  • 50 gr unt
  • 100 gr branza sarata
  • 200 gr smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana:

Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert.

Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert.

Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine.

Se lasa sa fiarba la foc domol, mestecand din cand in cand pentru a nu se afuma, ca de lipit se mai lipeste pe peretii vasului, aproximativ 20 de minute, apoi se adauga untul si se amesteca sa se distribuie uniform.

Cu o lingura metalica umezita in apa rece se desprinde usor mamaliga de pe peretii laterali ai vasului, apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un platou.

Intre timp s-au fiert si ouale, circa 10 minute, apoi au fost tinute in apa rece, dar sparte usor din loc in loc, pentru a se curata mai bine.

Se unge un vas cu unt, apoi se pun alternativ felii de mamaliga, de branza si de oua, iar deasupra se adauga smantana.

Se serveste fierbinte!

Baietii nu vor sa serveasca, spun ca este prea calorica, dar mie imi place foarte mult!

TIPS-URI

1

Cantitatea de malai, variaza in functie de tipul acestuia si de cum se doreste a fi mamaliga, cea de fata este ceva mai subtire, mai moale, pentru ca noi asa o preferam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bucataras Anca 1

23.01.2015, 15:33

o cina perfecta, abia astept sa ajung acasa sa ma apuc de treaba . felicitari bucatarului!

Teo 1

23.01.2015, 22:29

Nu as refuza niciodata!

Rahela Velicu 1

23.04.2021, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pernute crocante din mamaliguta